Våre visjoner

 

Om BalanserteBiter

BalanserteBiter er en nettside med fokus på ernæring og helse, hvor vi ønsker å fremme en sunn og balansert livsstil. Vårt fokus ligger på livsstilsendring, så vi kommer dermed ikke til å dele raske dietter for å gå ned 2 kg som man lett legger på seg igjen når dietten er ferdig. Som navnet tilsier, er vår filosofi at man skal ha et balansert kosthold der man både er flink til å spise sunt og holde seg i aktivitet, samtidig som man også unner seg noe godt. Vi har troen på at dette igjen vil føre til at man har et avslappet forhold til mat, kropp og trening.
Vi kommer til å dele kunnskap om ernæring og annen relevant informasjon som vi har tilegnet oss gjennom vår bachelorgrad i ernæring ved Universitetet i Bergen. Informasjonen vil vinkles til et nivå som alle kan forstå, samt kunne ta den i bruk i hverdagen. Vi ønsker også og fremme matglede, og vil derfor dele ulike oppskrifter.

Når det gjelder våre tjenester, tilbyr vi blant annet kostholdsveiledning og kostholdsplaner. Vi har valgt å ha relativt lave priser på disse (i forhold til mange andre som tilbyr lignende tjenester), da vi ønsker å gjøre det lettere for ALLE å kunne få innsikt og kunnskap om eget kosthold. Vi mener at med riktig kunnskap er det mye lettere å ta gode avgjørelser når det kommer til egen helse.

Vi tar gjerne i mot spørsmål i kommentarfeltet eller på mail!

Vår arbeidsmetode

Etter mottatt henvendelse fra deg på mail eller via dette skjemaet, vil vi svare deg så fort som mulig via mail. Vi vil da sende deg et skjema hvor vi ønsker at du skal fylle inn litt grunnleggende informasjon om deg selv, dine matpreferanser og dine mål. Du vil videre motta et kostholdsskjema hvor du må fylle inn alt du spiser/drikker de neste 4 dagene. Dette gjelder både dersom du ønsker kostholdsveiledning og/eller kostholdsplan. Ferdig utfylt sender du disse tilbake til oss, slik at vi får evaluert de. Ønsker du kostholdsplan vil vi da sende deg en mail innen en uke med ferdig plan. Ved kostholdsveiledning vil du innen en uke motta ulike brosjyrer med nyttige tips og god informasjon om ulike aspekter vi ser evne til forbedring i ditt kosthold, samt et dokument med graf over inntaket ditt av ulike næringsstoffer ila. én dag, en evaluering av ditt nåveærende kosthold, samt tips og kommentarer til “forbedringer” for å nå målet ditt.

Vi vil også være tilgjengelig for eventuelle spørsmål under hele veiledningsperioden du er i kontakt med oss.

Våre tanker om sunt kosthold

Vi ønsker og fremme et sunt kosthold, men ingen diett. Vårt mål er at et kosthold skal være slik at man kunne tenke seg og spise slik hele livet. Det betyr at det både inneholder sunne og mindre sunne ting, alt avhengig av mengden. Vi vil derfor legge opp kostholdsplaner som tar utgangspunkt i å forbedre ditt vanlige kosthold slik at det tilpasses dine smaker. Vi vil også legge inn rom for litt kos, men med mest fokus på mat som er bra for helsen. Vi tror at en sunn helse også innebærer sukker og søtsaker, men alt i moderasjon. Vi ønsker å fremme naturlig mat, med lite fokus på kosttilskudd, proteinpulver, supermat og andre alternativer, men heller på naturlig og lett tilgjengelig mat, laget av rene råvarer.