Energibarer med peanøttsmør og sjokolade

Disse energibarene er superenkle og lage, og veldig gode. De inneholder som navnet tilsier mye energi da både peanøtsmør og mørk sjokolade er ganske kaloririkt og de er derfor perfekte om du trenger litt energipåfyll for eksempel etter trening. Jeg regnet ut kaloriinnholdet i oppskriften for å sjekke ca hvor mange kalorier det blir pr bar dersom det er av interesse, og hele oppskriften gir ca 1160 kalorier. Dersom du lager 6 barer gir dette ca 200 kalorier pr bar. Dette er en fin mengde kalorier for et mellommåltid og gir en grei mengde energi dersom du går lenge uten mat eller trenger påfyll. Barene inneholder både protein, karbohydrater og fett og er dermed fint sammensatt av ulike næringsstoff.

Til ca 6 barer avhengig av størrelse trenger du

  • 100 gram peanøtsmør
  • 25 gram havregryn
  • 2 ss honning
  • 3 ss melk
  • 30 gram mørk skokolade. Jeg bruke 70 %.
  • 1 scoop sjokoladeproteinpulver

14470846_10154592749449853_912530026_n-png

Sik gjør du

Varm opp honningen og tilsett det i en bolle med peanøttsmøret, havregrynet, melken og proteinpulveret. Bland dette så sammen og trykk det ned i en liten form med bakepapir i bunnen. Smelt deretter sjokoladen og hell over. Settes deretter i fryseren til sjokoladen er stivnet. Jeg glemte å dele barene før jeg satt dem i fryseren så det er lurt å huske på dersom du ikke vil at sjokoladen skal sprekke opp. Supergode ble de uansett 🙂

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *