Englelapskaus

Denne desserten går også under navnet “Himmelsk lapskaus”, kanskje nettopp fordi den smaker himmelsk. Desserten er i bunn og grunn en fruktsalat laget med de fruktene man selv ønsker, servert med krem.

 

Desserten er ganske søt, og er super til spesielle anledninger. Dersom du ønsker noe lignende til hverdags, kan man lett gjøre den “sunnere”. En enkel løsning kan være å droppe sukkerlaken og/eller erstatte kremen med mager kesam. Like godt, og mer passende til hverdags!

 –

Slik gjør du

  • Skrell epler, bananer og pærer. Kutt opp fruktene og eventuelt bærene du ønsker å ha i. Jeg har brukt epler, bananer, pærer, druer og appelsiner. 
  • Bland sukkerlaken: for 8 personer vil det være nok med 2 dl vann og 1 dl sukker. Rør ut med en gaffel til sukkeret er helt utblandet. 
  • Ha i frukten. Finhakk to never mandler (eller andre nøtter) og strø over. Andre alternativer kan være hakket sjokolade eller mini-marshmallows. 
  • Serveres med krem. 

Kos deg! ?

image3

12 thoughts on “Englelapskaus

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *