Oppskrift: bananbrød med havre uten tilsatt sukker

Et saftig bananbrød er utrolig godt, og enkelt og lage. Dersom du har noen bananer som begynner å bli brune er dette perfekt å lage. De godt modne bananene er de søteste, og disse egner seg derfor godt for å gi sødme og saftighet i bakst. Det er også vist at de modne bananene inneholder en substans kalt TNF (tumor nekrose faktor) som kan bekjempe ondartede celler og dermed bidra til å redusere sjansen for kreft. Godt modne bananer er også vist å være 8 ganger så effektive som umodne bananer til å styrke immunforsvaret. Dette er jo en god grunn til å bruke godt modne bananer! Dette bananbrødet er fritt for tilsatt sukker, og inneholder masse fiber fra havre som bidrar til et stabilt blodsukker og flere andre helsefordeler. Disse kan fint spises til frokost eller lunsj, også gjerne med pålegg. Oppskriften er inspirert av Linda Stuhaug.

Oppskrift til to brød:

3 egg

1 dl lettmelk

1 ts bakepulver

1 ts vaniljepulver

3 godt modne bananer

1 dl sukrin gold

4 dl havremel

1 dl vanlig mel

Slik gjør du:

Mos bananene med en gaffel eller stavmikser. Havremel lages enkelt ved å male havregryn til mel i blender. Deretter tilsettes resten av ingrediensene. Jeg fordelte deigen i to brødformer som er litt mindre enn vanlige. Brødene stekes på 175 grader i ca 45 minutter. Det er også supergodt å blande inn biter av mørk eller sukkerfri sjokolade i deigen før steking. Det trengs likevel ikke, da brødet smaker søtt og er supersaftig akkurat som det er!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *