Tips til helgekosen: søtpotetnachos!

For å gjøre fredagsnachosen litt sunnere kan du prøve å bytte ut nachochipsen med søtpotet. Det smaker utrolig godt, selv om du kanskje ikke får helt den samme sprø effekten fra søtpotetene. Bruk det tilbehøret du selv ønsker og tilsett de krydderne du mener er gode. Her er det mange valgmuligheter! Denne oppskriften kan du nyte med 100% god samvittighet, også til hverdags. Bare tenk på hvor mye gode, rene næringsstoffer du får i deg ved å spise denne versus å spise en ferdigkjøpt nachos. 

Ingredienser: 

400g karbonadekjøttdeig eller kyllingkjøttdeig

2 søtpoteter

2 ss tomatpuré

1/2 boks hakkede tomater

Tacokrydder

1 stor rødløk

1/2 – 1 paprika

1 chilli

1 fedd hvitløk

Revet ost

Salt, pepper, chillipulver, grillkrydder

Fremgangsmåte

Begynn med å skrelle søtpotetene og skjær dem i tynne skiver. Tenk at de skal minne mest mulig om chips, men samtidig er det ikke realistisk at de skal være chips-tynne. Legg de utover et bakebrett med bakepapir. Pass på at de ikke ligger oppå hverandre, da blir de nemlig myke. Krydre alle søtpotetslicene med salt, pepper, chillikrydder og grillkrydder, før du setter dem i ovnen på 200 grader varmluft i ca. 15-20 min.

Mens du venter på potetene kan du steke kjøttdeigen. Tilsett tacokrydder, oppkuttet løk, paprika, chilli og hvitløk. Tilsett deretter 2 ss tomatpuré og 1/2 boks hakkede tomater. Rør godt om, og la putre noen minutter i pannen.

Når søtpotetene er ferdig legger du dem fordelt utover en ildfast form, før du heller kjøttdeigblandingen over i midten. Toppes med revet ost. Deretter setter du den ildfaste formen inn i ovnen igjen på 200 grader (her brukte jeg vanlig over-under varme) i ca. 10 minutter (til osten er smeltet).

Tilbehør

Her er det bare fantasien som setter grenser, for det er mye tilbehør som smaker godt til nachos. Jeg syntes selv at en hjemmelaget tomatsalsa og guacamole er sikre vinnere som både smaker godt og er sunne. Oppskrift på en hjemmelaget tomatsalsa finner du her. En frisk salat kan også med fordel brukes som tilbehør.

Enjoy! ?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *