Enkelt middagstilbehør: soppsaus

I dag kommer oppskriften på en kjempegod og enkel saus. Selv brukte jeg denne til svin, men den passer også bra til kylling, eller for eksempel på pasta som en kremet saus. Den er relativt sunn, i hvertfall i forhold til mange andre sauser, og smaker kjempegodt!

Til en person trenger du:

  • 1/2 beger lett creme fraice
  • 1/2 gul løk
  • 5 champignon
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 ss soyasaus. Jeg bruker den med mindre salt, da det er mye salt i soyasaus

Slik gjør du:

Hakk opp sopp, løk og hvitløk i småbiter. Du kan gjerne finhakke, men jeg syns det er digg med en lit tykkere saus med litt tyggemotstand så jeg hadde bitene litt større. Brun deretter sopp og løk i stekepannen. Deretter tilsetter du creme fraiche, soyasaus, salt og pepper og lar det koke noen minutter. Dersom du syns sausen blir for tykk går det fint ann å tilsette litt væske, i form av vann eller melk.

God helg!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *