Bananmuffins

For noen uker siden bakte jeg bananbrød for første gang og det gjorde meg oppmerksom på hvor godt banan er i bakst! Jeg skulle egentlig lage bananbrød igjen på søndag men i mangel på melk prøvde jeg meg i stedet på muffins med banan, og de ble kjempegode og saftige. Disse muffinsene inneholder også mye gode næringsstoffer og kan fint spises hver dag! Muffinsene er supre som for eksempel et mellommåltid, før/ etter treningsmat eller bare som snacks. 

For 10-12 muffins trenger du

  • 2 bananer
  • 100 gram havremel (havregryn malt i blenderen til mel)
  • 0.5-1 dl vann
  • 2 ts bakepulver
  • 1 dl sukrin gold
  • 3 egg
  • litt honning
  • 150 gram cottage cheese
  • Eventuelt biter av mørk/ sukkerfri/ vanlig sjokolade

Slik gjør du:

Mos bananene med en gaffel til en klumpfri mos og tilsett egg, cottage cheese og litt honning. Bland det tørre for seg i en bolle og bland det deretter sammen med det våte. Vann tilsettes til slutt til røren har en grei konsistens. Hakk opp eventuell sjokolade og tilsett i røren. La røren stå og svelle i noen minutter før de fordeles i muffinsformer og stekes på 180 grader i ca 15 minutter. Selv syns jeg de smaker best når de er avkjølt og oppbevart i kjøleskapet 🙂

muffins1-2

6 thoughts on “Bananmuffins

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *