Hvilke typer pølser med brød er sunnest?

Pølser og pølsebrød går det mye av for mange sommeren gjennom. Men hvilke bør du egentlig velge når du står i butikken? Pølser er spesielt rike på mettet fett og salt, så å lese på næringsinnholdet til de enkelte pakkene kan være lurt dersom du spiser pølser ofte. Vi skal nå sammenligne ulike typer populære pølser for å finne ut hvilken som er sunnest, og deretter sammenligne to typer pølsebrød.

Pølser

Her sammenligner vi vanlige grillpølser fra Gilde, grillpølser av kylling og kalkun fra Prior, og Go’ og Mager grillpølser fra Gilde. Næringsinnholdet er regnet pr. 100g.

pølse_0

Produktet merket med en grønn * er den typen som kom best ut i akkurat denne næringskategorien, mens produktet merket med en rød * er det som kom dårligst ut. 


Grillpølser fra Gilde

Innhold: 60% kjøtt fra svin og storfe.
Kalorier: 225 kcal *
Fett: 18 g (hvorav 7,2 g mettet fett og 10,8 g umettet fett) *
Karbohydrater: 5,5 g
Protein: 10 g *
Salt: 2 g

Go’ og Mager grillpølser fra Gilde
Innhold: 65% kjøtt fra svin og storfe. *
Kalorier: 143 kcal *
Fett: 9 g (hvorav 3,6 g mettet fett og 6 g umettet fett) *
Karbohydrater: 3,5 g *
Protein: 12 g *
Salt: 1,7 g *

Grillpølser av kylling og kalkun fra Prior
Innhold: 50% kjøtt av kylling og kalkun. *
Kalorier: 158 kcal
Fett: 10 g (hvorav 3,3 g mettet fett og 6,7 g umettet fett)
Karbohydrater: 6 g *
Protein: 11 g
Salt: 2 g

Konklusjon:  Testens taper ble de originale grillpølsene fra Gilde, spesielt på grunn av høyt innhold av kalorier og mettet fett, men også på grunn av et høyt innhold av salt. Grillpølsene av kylling og kalkun hadde et like høyt innhold av salt som de originale, men innholdet av fett var en god del lavere, i tillegg til at de ble testens taper når det kom til innholdet av kjøtt med bare 50% kylling og kalkun. Dette gjør Go’ og Mager pølsene fra Gilde opp som testens vinner, der de vant i alle kategoriene.

Pølsebrød

Her sammenligner vi vanlige, lyse “Chicago” pølsebrød fra Hatting mot en fiberrik variant fra Hatting. Næringsinnholdet her er også regnet pr. 100g pølsebrød.

1300413005

Hatting Chicago pølsebrød 
Kalorier: 275 kcal
Fett: 5,7 g
Karbohydrater: 46,9 g
Protein: 8,4
Kostfiber: 2,7 g

Hatting fiberrikt pølsebrød
Kalorier: 250 kcal *
Fett: 5,4 g *
Karbohydrater: 40,9 g *
Protein: 9,2 g *
Kostfiber: 6,8 g *

Konklusjon: ut i fra stjernene å dømme er det vel ingen overraskelse av de fiberrike brødene kom best ut av denne testen. Det var ingen stor forskjell mellom noen av næringsstoffene, men som forventet var fiberinnholdet en del høyere i sistnevnte.

Les mer om hvorfor fiber er viktig for oss her.

Alt i alt gjør du dermed lurest å kose deg med en Go’ og Mager grillpølse fra Gilde med et fiberrikt pølsebrød fra Hatting! 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *