Påskeegg og dårlig samvittighet?

Påsken er en høytid som forbindes med mye kos, mat og snop for flertallet av oss, men dette kan også by på bekymring og dårlig samvittighet for noen. Følelsen av å bli servert festmat til middag flere dager på rad, med fløtesaus, kaker til dessert og en skål med sjokolade stående på bordet hele uken kan kanskje føre til en følelse av at treningen var bortkastet eller at man går opp flere kilo på en liten påskeuke?

Jeg mener det er viktig å finne en balanse som inkluderer kos uten dårlig samvittighet, spesielt i ferier og høytider som påsken. Påsken er kanskje forbundet med mye kosemat, men påsken er også en høytid som er forbundet med mye naturlig aktivitet med langrennski, slalom eller turer og det gjør at jeg syns man skal kose seg med god samvittighet også. Påsken trenger ikke være den tiden hvor du starter slankingen eller prøver å lage strenge regler for deg selv. Man trenger ikke tenke enten eller, som i at enten er man sunn og trener eller så kan man likegodt droppe det. Det at man har tatt seg en skitur bør i mine øyne gjøre at man kan nyte en kvikklunsj etterpå uten dårlig samvitighet.

Det å prøve og holde seg unna det som serveres av godsaker fordi man får dårlig samvittighet, tror jeg bare kan gjøre ting værre. Dersom man selv nekter seg noe tror jeg heller det vil ende opp med en smell hvor man kanskje fråtser, og da er det likegreit og klare å kose seg med god samvittighet med en gang man får noe servert i steden for å vente til man selv sprekker, og ikke engang klarer og kose seg fordi man får dårlig samvittighet.

Det å spise litt ekstra i påsken vil ikke ha noe å si for et ellers sunt kosthold og et aktivt liv. Det kan kanskje føles som man legger på seg fem kilo av og spise hele påskeegget på en dag, men det går helt fint så lenge man klarer å komme tilbake til sunne vaner når påsken tar slutt og det tror jeg går fint dersom man har unnet seg det som tilbys, for da er man nok sikkert lei sukker uansett 🙂

Jeg håper derfor alle koser seg med påskeegg og god mat uten dårlig samvittighet, og utnytter påskeværet til litt aktivitet om det lar seg gjøre.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *